Barkács ezermester

Barkács ezermester

Cianoakrilát, Epoxi, Szilikon - Minden Loctite termék egy helyen megtalálható!

2024. április 15. - N.Ferenc

Cianoakrilát, Epoxi, Szilikon - Minden Loctite termék egy helyen megtalálható!

 

A Loctite név hallatán valószínűleg a ragasztás és a ragasztó jut az eszünkbe. Ez a német Henkel cégcsoport által forgalmazott márka a ragasztók, tömítőanyagok és felületkezelő anyagok széles skáláját kínálja, amik ipari és lakossági felhasználásra egyaránt alkalmasak. Széles körben alkalmazott termékeket kínál, beleértve az autóipart, bútor- és építőipart, elektronikai gyártást és egyéb területeket.

A Loctite számos terméket kínál, melyek között megtalálhatók:

loctite-ragaszto-10-g_8493_400x400.jpg

Építőipari ragasztók: Ideálisak nagy és közepes felületekhez, gyors kezdeti tapadást biztosítanak, és alkalmasak rések kitöltésére bel- és kültéri alkalmazásokban.
Tömítőanyagok: Különféle technológiákkal rendelkeznek, széles körű projektekhez és alkalmazásokhoz.
Poliuretán habok: Szigetelő spray habok, melyek kitöltik a réseket és repedéseket, segítve a levegő és nedvesség kizárását.
Epoxigyanták: Ideálisak tartós javításokhoz és réstöltéshez.
Szuper ragasztók: Gyors javításokhoz és szorosan illeszkedő felületekhez ideálisak.
Kapcsoló ragasztók: Kifejezetten olyan formulák, amelyek nem porózus felületek összeragasztására lettek tervezve.
Általános célú termékek: Közönséges háztartási javításokhoz és projektekhez tervezve.
Speciális termékek: Javításhoz, újjáépítéshez vagy felületvédelemhez használhatók.

Van valamilyen érdekesség vagy történet a Loctite-ról?

A Loctite, a Henkel cég legnagyobb márkája, 2020-ban közel 3 milliárd eurós forgalmat ért el. Világszerte az egyik vezető márkája a szerkezeti ragasztók terén, termékeit 130 országban értékesítik. Ez az egyetlen Henkel márka, amelyet az ipari és fogyasztói üzletekben is megtalálhatunk, míg a B2B ügyfelek a forgalom kétharmadát teszik ki. A Loctite története rendkívül érdekes: Az amerikai professzor, Vernon K. Krieble 1953-ban az anaerob csavarzáras ragasztókat fejlesztette ki a Trinity College pincelaboratóriumában, Hartfordban, Connecticutban. Krieble cége, az American Sealants alapította a Loctite márkát, amelyet új korszak hírnökének hirdettek a mechanikai megbízhatóság terén, mivel megszüntette a gépek gyakori hibáját, a mechanikai rögzítőelemek vibrációs lazulását. A Loctite nevet Nancy Brayton Krieble, Krieble menyével, választották 1956-ban. A Loctite tömítőanyag hivatalos bemutatkozása egy sajtótájékoztatón történt ugyanebben az évben, július 26-án, a New York-i Egyetemi Klubban.

Az 1964-es bemutatkozásától kezdve a Loctite kiterjesztette termékválasztékát, köztük a cianoakrilát ragasztókat (melyek eredetileg "Eastman 910" néven kerültek a piacra, mint az Eastman Chemical terméke), amit később "Szuper Ragasztó"-ként ismertek el. Ez a folyamat a vállalat innovációjának egyik kiemelkedő példája volt, amely magában foglalta a szilikonok, epoxigyanták, akrilok és az új Loctite anaerobok fejlesztését.

A Henkel, egy német Fortune 500-as vállalat, megvásárolta a Loctite-t 1997-ben. Azóta a Loctite továbbra is a Henkel egyik vezető márkája, szállítva A háztartási ragasztókat, epoxigyantákat, spray ragasztókat, építőipari ragasztókat, otthoni javítási megoldásokat, tömítőanyagokat . Az elmúlt években a cég jelentős hangsúlyt fektetett a zöld és fenntartható technológiák fejlesztésére.

Van valamilyen vicces vagy szokatlan felhasználási módja a Loctite-nek?

A Loctite ragasztók széles körben elterjedtek és sokféle módon alkalmazzák őket, ám néha szokatlan vagy vicces felhasználási módok is előfordulhatnak. Egy Reddit felhasználó osztotta meg, hogy egy barátja mindig a szerelőt hibáztatja, ha valami elromlik az autójában. Például, a barátja úgy vélekedett, hogy ha a szerelő Loctite-ot alkalmazott volna a vezérműszíj cseréjénél, akkor a főtengely csavarja nem lazult volna meg. Bár ez nem feltétlenül igaz, hiszen a Loctite 243 nem minden esetben a legmegfelelőbb megoldás, mégis jól szemlélteti, hogy milyen megbízhatónak tartják a Loctite termékeit.

Egy másik érdekes felhasználási példa a Loctite 3090 kétösszetevős gél, amelyet arra terveztek, hogy nagyobb, 0.10" feletti hézagokat is kitöltsön. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szokatlan vagy nehéz helyzetekben is alkalmazzák a Loctite-ot, például amikor nagy hézagokat kell kitölteniük.

Ezek a példák jól demonstrálják, hogy a Loctite 55 milyen sokoldalúan használható, és hogy a felhasználók mennyire kreatív módon alkalmazzák a termékeket. Mindazonáltal fontos, hogy mindig kövessék a gyártó utasításait a termékek biztonságos és hatékony használatához.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymester.blog.hu/api/trackback/id/tr6718381605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása