Barkács ezermester

Barkács ezermester

"Cselezd ki a 10-es Ytong titkait: Kiváló hőszigetelés és Környezetbarát Építőelemek Bemutatása"

2023. december 18. - N.Ferenc

"Cselezd ki a 10-es Ytong titkait: Kiváló hőszigetelés és Környezetbarát Építőelemek Bemutatása"

 

A 10-es Ytong falazóelem kiváló hőszigetelő tulajdonságait az apró pórusokba zárt levegő biztosítja. A homogén anyagszerkezetének köszönhetően a hőszigetelés minden irányban azonos. Ez a könnyen és gyorsan megmunkálható anyag lehetővé teszi az építési idő lerövidítését és a szerkezetépítés minőségének javítását.
Az Ytong falazóelemek széles körben alkalmazott megoldást jelentenek belső válaszfalak építéséhez, könnyű súlyuk révén minimalizálják a szerkezet terhelését. Emellett kiemelkedő hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, csökkentve ezzel a fűtési és hűtési költségeket. A könnyű megmunkálhatóságuk lehetővé teszi az építési idő lerövidítését. Környezetbarát jellegükből adódóan természetes alapanyagok felhasználásával készülnek.

red-brick-wall-background_1372-454.jpgEzen kívül nem éghetőek, biztosítva ezzel a maximális tűzvédelmet. A gépészeti vezetékek és elektromos szerelvények könnyen kialakíthatók a kész falazatban anélkül, hogy jelentős károsodást okoznának. Az Ytong építési rendszerelemek alkalmazásával homogén szerkezet hozható létre.

Az Ytong pórusbeton válaszfal téglák környezetbarát megoldást nyújtanak lakó-, közösségi és ipari épületek belső térelválasztó falainak. A könnyű megmunkálhatósága gyors és pontos munkavégzést tesz lehetővé. Az alacsony testsűrűségének köszönhetően ideális választás a már meglévő épületek felújításához és átalakításához.

Az Ytong 10-es falazóelem mérete 60x20x10 cm, és 2 év kellékszavatossággal rendelkezik. További jellemzői közé tartozik, hogy környezetbarát, kiváló hőszigetelő és nem éghető.

Az Ytong, mint pórusbeton falazóelem, Svédországban kezdte el fejlődését a múlt század elején. Az Ytongnak kiváló hőszigetelő tulajdonságai, rendkívüli masszivitása és alacsony fajlagos súlya teszik népszerűvé a világ számos részén. Az Ytong anyagát természetes alapanyagokból állítják elő, mint például kvarchomok, mész, cement és víz. Az anyagot mesterségesen előállított mészkőtömbként lehet elképzelni, porózus szerkezetében pedig levegőt tartalmazó buborékok találhatók.

Az Ytong 10-es falazóelem súlya 7,9 kg, vastagsága pedig 10 cm. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően ideális választás az építőiparban és felújítási projektekben.

Mi a különbség az Ytong és a téglafal között?

Az Ytong és a téglafal közötti választás számos tényezőtől függ, beleértve a projekt specifikus igényeket és a rendelkezésre álló költségvetést. Mindkét anyagnak vannak előnyei és hátrányai. Az alábbiakban összefoglalom az Ytong falazóelemek néhány előnyét a téglához képest:

Hőszigetelés: Az Ytong falazóelemek kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, csökkentve ezzel a fűtési és hűtési költségeket.
Könnyű súly: Az Ytong falazóelemek könnyű súlyuknak köszönhetően kevésbé terhelik a szerkezetet, különösen ideális lehet már meglévő épületek felújításánál vagy átalakításánál.
Könnyű megmunkálás: Az Ytong falazóelemek könnyen megmunkálhatók, lehetővé téve a gyors és pontos munkavégzést.
Környezetbarát: Az Ytong falazóelemek természetes alapanyagokból készülnek, ami környezetbarát megoldást jelent.
Nem éghető: Az Ytong falazóelemek nem éghetőek, biztonságosabbá téve őket tűz szempontjából.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az Ytong falazóelemek hangszigetelése gyengébb lehet, és könnyű szerkezetük miatt nehezebb például polcokat feltenni rájuk. Minden egyes projekt esetében ajánlott alaposan mérlegelni az egyes anyagok előnyeit és hátrányait a legoptimálisabb döntés meghozatalához.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymester.blog.hu/api/trackback/id/tr7318283309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása